Magyar Konyha
2017. április 16.A húsvét jól ismert jelképei: a tojás az élet, az újjászületés, a kalácsfonás a születés és halál állandó körforgását szimbolizálja. Húsvéti számunkban Auguszt Olga háromféle kalács elkészítését mutatja be olvasóinknak.
A tavasz legnagyobb ünnepe a húsvét. Szokásaiban ötvöződnek a kereszténység és az ősi természeti vallások elemei. A húsvétot 40 napos előkészület, a nagyböjt előzi meg, mely Jézus negyvennapos sivatagi böjtjére emlékeztet. A nagyböjt hamvazószerdán kezdődik és nagyszombaton, Krisztus feltámadásával ér véget. Az ünnep magyar elnevezése is onnan ered, hogy ekkor ért véget a hústól való tartózkodás időszaka. A természet tavaszi megújulása az embereket is megújulásra, tisztálkodásra indítja. Régen az emberek rendbe tették a házukat, portájukat, az istállót, a szerszámaikat. Tavaszi nagytakarítás ideje ez kívül-belül. Felejtsük el a hideget, telet, a ködöt, melyen képtelen áttörni a napsugár! Mi is hagyjuk magunk mögött a bajokat, a gondokat, a sikertelenséget! Kezdjünk újult erővel mindent, mint a természet! A húsvét jól ismert jelképei: a tojás az élet, az újjászületés, a kalácsfonás a születés és halál állandó körforgását szimbolizálja.