A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Legendák vacsorája a 125 éves Gundelben

Magyar Konyha

2019. május 8.

Méltóképpen ünnepel a 125 éves Gundel. A jubileumi év alkalmából egyetlen estére visszatér az étterem korábbi (1992-2006 között) legendás séfje, Kalla Kálmán, hogy közösen főzzön Litauszki Zsolttal. Az étterem programján legfeljebb 125 vendégnek van lehetősége részt venni.

Amikor egy fogalom – esetünkben a Gundel – 125 éves lesz, ideje azt emlékezetesen megünnepelni. Kicsit megállni, visszatekinteni a múltra – és egyben előre is nézni, mit hoz a jövő. E kettő metszéspontjában pedig ott a fantasztikus jelen:

egy olyan unikális vacsora, amelyből valóban csak egy lesz. Aki eljön, tanúja lesz a kreativitás sziporkázó, örömteli pillanatainak.

Aki nem jön el – nos, annak sokáig fognak mesélni róla azok, akik ott voltak. Kalla Kálmán a rendszerváltás utáni Gundel-feltámadás emblematikus figurája volt. A washingtoni külképviseleten kápráztatta el az akkori nagykövet, Zwack Péter vendégeit fantasztikus ételkölteményeivel. Láng György, a Gundel új tulajdonosa hosszasan csábította haza; Kalla végül a Gundel névnek – és amit ez a név képvisel, – nem tudott nemet mondani.

A közelmúlt chef-legendája, Kalla Kálmán tehát egy estére visszatér, és Litauszki Zsolttal, a Gundel jelenlegi executive chef-jével közösen hoz létre maradandó élményt. Nem vetélkedés vár ránk, hanem szinergikus együttműködés:

a két megszállott, szenvedélyes chef kreációi egy ételsorban érnek össze. Legyen egyike a 125 vendégnek, aki részese lehet ennek az egyszeri alkalomnak!

Legendák vacsorája:

1 ESTE, 2 CHEF, 5 FOGÁS

Időpont: 2019. május 21.
 
MENÜ

Gundel Prestige Brut

Kalla Kálmán meglepetése

  • Aranymazsolás libamáj duó, kápia lekvár
  • Furmint 2017 – Pelle Pincészet
  • Csalán velouté, fürj tojással
  • Spárga, hollandi mártás
  • Leányka 2013 – Attila Pince

Litauszki Zsolt meglepetése

  • Rózsaszínűre sütött őzfilé, konfitált vaddisznópofa, főtt grízes rétes, rebarbara
  • Cabernet Franc 2012 – Attila Pince
  • Túrógombóc Wampetics (mézes tejföl, eper)
  • Édes Szamorodni 2013 – Barta Pince

Az ételsor ára 29 125 forint, az ételekhez összeállított ajánlott borsor ára 19 125 forint.

A vacsorához lehetőség van à la carte italfogyasztásra is. Az árak nem tartalmazzák a 12,5% szervízdíjat.

További információért és asztalfoglalásért kérjük keresse kollégáinkat az info@gundel.hu e-mail címen, vagy a +36 (1) 889-8111 telefonszámon.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra