A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar találmányok ihlette koktélok

Magyar Konyha

2019. június 11.

A budapesti Duna-korzón sétálva néha mindannyian belefeledkezünk a kilátásba, elnézegetjük a 2-es villamost, a turistákat és a város lakóit – s ha már ott vagyunk, megihatunk akár egy pohár finom koktélt is.

Legyünk néha turisták a saját városunkban, országunkban, szervezzünk esti programot Budapest legszebb részére, hiszen karnyújtásnyira van tőlünk az élmény, amiért mások hosszú utazást szerveznek. Ha pedig az InterContinental Budapest Duna-parti teraszán foglalunk helyet, akkor

azt is megtapasztalhatjuk, milyen módon találkozhat egy külföldi Magyarországgal,

hazánk gasztronómiai kínálatával és egy kicsit még annál is többel: az esti panorámában gyönyörködve ugyanis az italkülönlegességeken keresztül megismerkedhet a hazánkhoz köthető izgalmas találmányokkal.

Ezek sorába tartozik a Rudik-kocka koktél, amit egy bűvöskocka-alakú pohárban szolgálnak fel egy igazi Rubik-kocka és egy kis desszert társaságában: annak, aki ki tudja rakni a marcipános desszert tetején lévő alakzatot, nem kell fizetnie a koktélért. Már ez is jó móka lehet egy külföldinek, hát még ha a Vitamin C nevű koktélt választja, amely Szent-Györgyi Albert előtt tiszteleg. A koktél összetevői külön-külön érkeznek egy kis tálcán, és mindenki maga állíthatja össze, aszerint, hogy miből mennyit szeretne, mennyire legyen például alkoholos az ital.

A látványos, vodkaalapú koktélba apróra tört, fanyar ízű C-vitamin pezsgőtabletta kerül, a friss ízeket pedig tonik emeli ki. A citrussorbet és a Corso Elixír is saját készítésű, a megpirított koktélparadicsomot és a friss fűszernövényeket pedig a szálloda biokertjében szedik. Egyébként

a Duna-parti terasz ládáiban is fűszernövények teremnek, bazsalikomot és mentát viszont nem ültetnek ki, mert azt „lelegelik” a vendégek.

Hasonlóan látványos koktélok idézik fel a hologram, a golyós toll, vagy a gyufa feltalálóját, a vendégek pedig játékos formában juthatnak közelebb a magyar történelem egy-egy epizódjához.

A bárban hazai pálinka és gin kerül a poharakba, aki pedig valami tartalmasabb vacsorára vagy ebédre vágyik, az megkóstolhatja az étterem konyháját vezető Gullner Gergő fogásait. A séf külföldi tapasztalatszerzés után tért vissza Magyarországra, és az a célja, hogy a magyar hagyományokat az őt ért nemzetközi hatásokkal együtt gondolja újra, úgy, hogy közben figyel a környezettudatosságra is – ennek része a hotel tetején megbújó már említett biokert, ahol a zöldfűszerek mellett paprikát, paradicsomot, mini cukkinit és padlizsánt, valamint epret is szüretelnek. A nyári hangulatot a Corso Étteremben a Green Eggben készülő fogások illata teszi teljessé – baráti társaságok mini szmókert is kérhetnek az aszatlukhoz, hogy a BBQ sütését maguk fejezzék be.

Mindemellett idén is visszatér Live on the Terrace eseménysorozat: a csütörtök a latin zenéé, ilyenkor a Mai Rumba zenekar játszik a bárban, pénteken az akusztikus zenéé a főszerep az étteremben, szombaton pedig dj veszi át az irányítást. Így lehet élvezni nyári naplementéket Budapest egyik legszebb kilátásával.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra