A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Örömfőzés a Hüttében

Magyar Konyha

2018. december 8.

Mosolyt csalt az arcokra és melegséget a szívekbe Bezerics Dániel és kis csapata, amikor a Vörösmarty téri Hüttében megvendégelték a résztvevőket, pedig a fő attrakció majd csak december 17-én lesz, három budapesti étteremben.

A tavalyi győztes balatoni strandétel, a pulled punty karácsonyi változatát készítették el Bezerics Dániel (Paletta Budapest) vezényletével a Lámpás ’92 Alapítvány „lámpácskái” a fogyatékkal élő emberek világnapja apropóján a budapesti karácsonyi vásár Vörösmarty téri Hüttéjében.

A Pulled ponty – Xmas Edition a következőképpen nézett ki: házikalácsot megkentek egy

vékony réteg édesburgonya krémmel, arra tettek egy kis füstölt pontyot és egy szál marinált kápia paprikát.

A poharakba Dani édesapjának pincéjéből származó, 2000-es évjáratú Chardonnay Barrique került: a lámpácskák a főnök útmutatása szerint készítették el, majd szervírozták a fogást és töltötték a bort.

A kis uzsonna annak a december 17-i eseménynek volt a felvezetése, amelynek keretében a Lámpás’92 Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt közös adománygyűjtő vacsorát szervez három budapesti vendéglátóhelyen. A „Mosolyt csalunk a szívekbe” címen futó érzékenyítő est helyszíne a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai Empathy Cafe&Bistro nevű egysége, a Tompa utcai Paletta Budapest, valamint a Liszt Ferenc téri Korhely Faloda és Daloda lesz.

A jótékonysági vacsorák bevételéből (a Palettában például darabborokat árvereznek) a Lámpás’92 Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt fogyatékkal élőket segítő programjait támogatják a vendégek.

A lámpácskák az előkészületekből és az ételek szervírozásából is kiveszik a részüket,

és ahogy ez a beharangozó eseményen is történt, nagyon sok öröm és szép pillanat vár arra, aki részt vesz ezen a karácsony előtti eseményen.

Bezerics Dani gasztromeséivel pedig továbbra is várja az érdeklődőket keddenként a Vörösmarty téri Hüttében. December 11-én izgalmas karácsonyváró kerül terítékre: nagy klasszikusunk fúziós változata, azaz töltött káposzta bangkoki stílusban. Hozzá forralt bor készül, alapja 14%-os alkoholtartalmú Pátria lesz, de kerül bele gyömbér, csili, marokkói narancs, római kömény, csillagánizs is. A december 18-i alkalom címe: Bejgli for president. Dani mesél a bejgliről és tányérdesszertté változtatja, hozzá pedig egy nem éppen klasszikus, zalai aszút kínál.