Magyar Konyha
2019. november 25.Kenyeret sütni a hétköznapok csodája. Évezredek óta tartó misztikum, amely, ha megérinti az embert, átmelegedő szívvel dagaszt és becézi a lisztet – Zeliska Orsi története, mint afféle modern népmese, szintén a kenyérről szól.
Élete akkor változott meg, amikor férjétől egy kis házimalmot kapott ajándékba. Ez a pillanat olyan eseményeket indított be, hogy
végül feladta a sikeres marketinges karrierjét, kitanult péknek,
sőt, új lakhelyet is talált, ahol a népmesei szerencsés befejezést a csinos kis pékség jelentette.
Munkájával már az is találkozhatott, aki ötletes, kreatív recepteket keresett az interneten, hiszen a Péklány leszek blog évek óta számos új ötletet kínált azoknak, aki odahaza sütöttek volna valami finomat. A weboldal nevében levő jövő idő viszont a valóságban eltűnt: Orsi nem már nem lesz, hanem már az: Péklány.
A profivá válását a könyve is tükrözi – a kellemes olvasgatós első fejezet után jön a kőkemény szakmázás. A szerző
bevezet minket előbb az alapfogalmakba, majd fokozatosan adagolva az információkat, egyre mélyebb bugyraiba juthatunk el a pékmunkának.
Remek ötlet, hogy több ponton oktató videók is segítenek a fejlődésben.
Szabó Miklós képei hangulatosak, néha egy-egy jelenetet is megmutatnak a péklány életéből, környezetéből. Megelevenedik Balatonfüred és
szinte leugrik a lapokról az a 33 fogás,
amelyeket jól szerkesztett receptekben is bemutat Zeliska Orsi.
Remek ötlet, hogy ezeket évszakonkénti bontásban mutatja be a könyv – ha elkap minket az őszies hangulat és a hűtőben ott a hónapnak megfelelő alapanyag, akkor
elég odalapozni és kiválasztani,
mi finomat és illatozót készítünk el. Kenyerek, briósok, babka ugyanúgy megtalálható a könyvben, mint például a bukta vagy a piskóta – édes és sós ízek teszik teljessé az ételsort.
Kiadó: Natur Concept Kft.
Ár: 8990 Ft