A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Roppanós kekszek és szemkápráztató édességek

Magyar Konyha

2018. december 10.

A cukrászat nem az a világ, ahol saccra, ahogy kiadja alapon összerakunk pár összetevőt és a végén nagyjából jó lesz. A pár bögrés recepten túl hamar elérkezünk oda, ahol a grammok, a hőfokok és az alapanyag minősége válik legfontosabbá.

Márk Szonja új, Kekszek című könyve rendkívül jó átmenet a bögrés világ és a profi tészták között. Aki olvasta és használja előző művét, az Édesem süteményeit, tudja, hogy cukrászdai és házi körülmények között egyaránt működő, profi recepteket kapunk.

Mindent aranyosan csoportosítottak: összekeverős, megtöltős, kiszúrós, óriás, mindenfélés és sós kategóriák között válogathatunk. Akkor is

találunk jó ötleteket, ha csak tíz percünk van,

de ha valami nagyobb projektbe kezdenénk egy otthon gubbasztós szombat délutánon, Márk Szonjának akkor is van pár profi tippje.

Kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy

a mostanában divatos féltepsinyi szakácskönyvek helyett egy kompakt méretű kiadás

mellett döntött a Boook kiadó – sokkal jobban elfér a konyhapulton, de még a fotelbe ülve is könnyebben forgatható a Kekszek.

3990 forintért kapható, és aki még tuti recept híján nem állt neki a karácsonyi mézeskalácsoknak, ebben többfélét is talál a mindenféle roppanós vagy éppen morzsásan vajas csemege mellett.

A másik nagy kedvencünk a karácsony előtti könyvhullámban a Libri kiadványa: a Kreatív Desszert Iskola valóban tankönyvnek használható azok számára, akik szeretnének kilépni a komfortzónás receptek közül.

Ötvös Zsuzsanna komoly trükkökre tanít meg minket. Ha már állt bűntudattal sütispult előtt,

ha már küzdött az emésztő vággyal egy-egy látványos édességet bámulva,

itt az alkalom, hogy megtanulja  – a szerző maga is bölcsészvégzettségű hobbicukrászként kezdte, hogy mostanra eljusson oda, hogy a fine dining éttermék jegyezzék a nevét.

Ha egy-egy látványelemet bámulva úgy gondolta, hogy ezt soha nem fogja otthon megcsinálni, ne csüggedjen, hisz

Ötvös Zsuzsanna könyve precíz leírásokkal és fázisfotókkal segít

abban, hogy a szakma feketeöves trükkjei bárki keze alól kikerülhessenek.

A 35 alaprecepten túl 25 különleges desszert került a 6499 forintos könyvbe. Kaunitz Tamás képei a lényegre koncentrálnak: nem a rommá fényelt, szétsztájlingolt kajapornót teszi elénk, hanem a fázisokat és a kulcsmozdulatokat. A modern francia stílusú cukrászatban ez magyar nyelvű alapmű – még most bővítse korrábi levelét Jézuskának az, aki fejlődni szeretne. Ötvös Zsuzsanna könyvével tényleg lehet.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra