A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. március 26.

2011-ben hagyományteremtő jelleggel első ízben került megrendezésre az Édes Napok Budapest elnevezésű csokoládé- és édességfesztivál.

A rendezvény ötletét az a felismerés adta, hogy a hazai fesztiválpalettáról hiányzik a minőségi csokoládé és édesség színvonalas tematikus bemutatása. A tavalyi esemény várakozáson felüli szakmai és közönség sikerrel zárult, több mint 30 000 látogató vett rész a kétnapos programon, ahol a kiváló édességek mellé minőségi borokat és kávékat, valamint igényes zenei programokat is kínáltak a szervezők.

A pozitív fogadtatáson felbuzdulva és felmérve az előzetes igényeket a 2012-es Édes Napok Budapest nagyobb területen kerül megrendezésre, és égy 4 napig tart majd szeptember 20 és 23 között. Az idei évtől már egy-egy vendég ország is részt vesz a rendezvényen, a sort Németország nyitja, a Német Turisztikai Hivatal támogatásával. A fesztivál szakmai védnöke a Magyar Édességgyártók Szövetsége, amely a nyitónapon ünnepli 20. születésnapját.

Ahogy a tavalyi fesztiválon, így az idein is napközben családoknak és gyermekeknek szóló programokon vehetnek részt a látogatók, valamint bemutatásra kerülnek olyan attrakciók, amiket csak az Édes Napokon lehet majd látni. Ismét lesznek csokoládé és praliné kurzusok is, a tavalyinál is több kóstoló, a közlekedést pedig külön autóbuszjárat könnyíti meg a Clark Ádám tér és Dózsa György tér között.