A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Séfek

MKO

2014. december 5.

Michelin-csillagot kapott a Borkonyha. Sárközi Ákos kreatív fogásai, a válogatott alapanyagokból, új szemlélettel készült ételek nem véletlenül nyerték el a tesztevők tetszését. Bicsár Attila tanítványa és a Borkonyha csapata a magyar konyha megújításáért tett munkájáért megérdemelte a csillagot.

Évek óta divatos hely a Borkonyha. Nemcsak a jó fekvés, a kellemes környezet vonzza a vendégeket, hanem egy fiatal séf, aki kreatív fogásaival, válogatott alapanyagokkal új szemléletet vitt a magyar konyha és az éttermek világába.

A Magyar Konyha magazin számtalan címlapja fűződik a nevéhez, bármilyen alapanyagötlettel fordultunk hozzá ötletek garmadával állt elő.

A magyar gasztrokritikusok a Borkonyha megnyitása óta magas pontokkal értékelik az éttermet és Budapest legjobb éttermeinek listájáról már sohasem hiányzik a Sas utcai helyiség.

Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán tulajdonosok alig hitték el a hírt, régi vágyuk vált valóra. A két vendéglátós szakember persze mindent megtett azért, hogy Sárközi Ákos bebizonyíthassa tehetségét. A környezet, a borválaszték, a hangulat, az étterem és a konyha profizmusa az Onyx és a Costes mellé repítette a csapatot.

Gratulálunk!!!!

Most pedig lássuk, mit nyilatkozott Sárközi Ákos legutóbb a Magyar Konyha magazinnak:

„Sokan feltették már a kérdést, miért is lettem szakács. Nem hinném, hogy létezik jó vagy rossz válasz. Mindenkinek megvan a saját története a nagyi «főztjéről«. Én szerencsés vagyok, édesanyám, nagymamám és anyósom főztjét ma is egyszerre kóstolhatom – meséli Sárközi Ákos. – Mindhárom fontos, azt is mondhatnám, életem három korszakát jelentik.

Nem hittem volna, hogy ennyire lehet szeretni főzni. Aki főzött már és látta, hogy az étel milyen hatással bír másokra, tudja, miről beszélek. A legkedvesebb mondat egy szakács számára így hangzik: kérek még! Csodás dolog szabadon, megkötések nélkül főzni. Átengedni magad az érzések, emlékek hatásának. Ha a kerti virágok, fűszerek ihletnek meg, akkor arra fordulok. Ha az erdő inspirál, akkor jöhet a gomba, a szamóca. Nyitott és szabad konyha az enyém.

Jó olyan termelővel beszélgetni, aki büszke a termékeire, és fontos számára, hogy mit készítek belőlük. Kozmadombján Molnár János a sajtmesterem, ő lát el sajtkülönlegességekkel. A vadak és vadszárnyasok Bőszénfalváról, a galamb és az erdei gomba Zalából, gyümölcsök és kerti virágok a közeli Újlengyelből érkeznek. Mivel a miénk kicsi bisztróétterem, szabadon csaponghatok, mindig a friss alapanyagok szerint alakítom az étlapot. Ha a vendégek megbíznak bennem akkor, amikor az ételeimet kóstolják, nem játszhatom el a bizalmukat.”

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra