A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Toplisták

Magyar Konyha

2012. január 31.

A Magyar Konyha szerkesztői november óta járják Budapest főzőiskoláit. Végre itt a lista, a 10 legjobb hely, ahol érdemes főzni tanulni.

Egyre többen szeretnek ott állni a szakács mellett és ellesni a legújabb technológiákat, főzési trükköket. Hogyan kell konfitálni, posírozni, érdemes-e gőzpárolót, házi sous-videt, thermomixet vásárolni. A főzőiskolákban divatosak a késtechnikai bemutatók, steak kurzusok, divat az olasz, a francia, a mexikói konyha, és a megújult magyar konyha. A helyszínek többségében profi felszerelés várja a főzni vágyókat. A technológiai eljárások elmagyarázása és bemutatása is fontos részét képezik a kurzusoknak. Szempontok, táblázat, árak, tematika, oktatók nevei. Mindez együtt, ha elolvassa a Magyar Konyha 2012. január 25-én megjelent számát.

Vélemények:

Fotó: Karádi Zoltán

"Azért szeretek a Csillagánizsba járni, mert rengeteg újdonságot tanulhatok, fogásokat, trükköket, technológiákat, szemléletet. Nagyon jó olyan séfektől tanulni, akik külföldi konyhákon »edződtek«. Önbizalmat ad, hogy én is el tudom készíteni az iskolában tanult fogásokat a családom örömére. A francia törpetortákat régebben csak bámultam a jobb cukrászdákban. Amellett jó a hangulat, a közös érdeklődési kör új barátokat is hozott." (Csonka Krisztina az Orchidea a konyhában nevű blog szerzője)

Fotó: Sebestyén László

"Új konyhai ötletekért és impulzusokért járok az Essenciába és ezt mindig meg is kapom." (Rózsa Csilla)

Fotó: Sebestyén László"Azért szeretek a Porcukor Főzőiskolába járni, mert mindig vidám a hangulat, izgalmas egy séftől megtanulni olyan konyhai trükköket, mint például a profi késhasználat. Isteni olasz és keleti ételeket kóstolhattam." (Kálmán Judit)