A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Az öröm pillanatai

Magyar Konyha

2016. május 17.

"A magyar konyha megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez" - egyszerűen nem lehet kihagyni a parafrázist. A magyar konyha zsíros, paprikás ízei ma már a múlté, a modern konyhaművészet kezd terjedni és reméljük hamarosan az egész ország területén a vendéglőkben büfékben is a minőségi magyar konyháé lesz a főszerep.

"Leírhatatlan érzés. Négy és fél hónap szinte pihenés nélküli munka áll mögöttük. Csapatával nagyon erősnek érezték a munkájukat, ezért azt várta, hogy az első ötben végeznek, vagy elcsípnek egy különdíjat. "Mindig lehet fejlődni, de a mai versennyel 95 százalékig elégedett vagyok. Tökéletes csapatmunkát tudtunk bemutatni, nagyon tisztán, precízen tudtunk dolgozni, a boxon belül szinte semmi kommunikációval. Ezeken kívül szerencse kellett és hidegvér: az embernek ki kell tudnia kapcsolni, ami körülötte van; a nagyon felkészült versenyzők is el tudnak vérezni az utolsó egy órában" - mondta a díjátadó után Széll Tamás. A győztes magyar séf szerint egyelőre nehéz megjósolni, hogy milyen esélyekkel indul majd a Bocuse d'Or 2017. januári lyoni világdöntőjében, de a nagy ellenfelek várhatóan a skandinávok lesznek. "A mezőny idén is nagyon erős volt, igen nagy múltú és felkészült csapatok versenyeztek. Megfigyelhető, hogy a Bocuse d'Oron részt vevő országok általában fejlődnek, de nem lehet tudni, hogy két verseny között mennyit. Mi most jó nagyot!" - nyilatkozta az MTI-nek Széll Tamás.

  •  A győztes Széll Tamás magyar séf és csapata. MTI Fotó. Kovács Tamás

Az első helyezettnek járó díjat Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Olivier Ginon, a rendezvényt szervező GL events elnöke részvételével adták át. A győztes országot végül Jérome Bocuse, a versenyt alapító Paul Bocuse fia jelentette be. A győztes Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat mögött második helyen végzett Christopher William Davidsen séf norvég csapata, és harmadik lett az Alexander Sjögren séf vezette svéd csapat. 

  •  Az öröm pillanatai. Magyar Konyha Fotó: Fűrjes Viktória

  • Az öröm pillanatai. Magyar Konyha Fotó: Fűrjes Viktória

  •  Az öröm pillanatai. Magyar Konyha Fotó: Fűrjes Viktória

  • Magyar szurkolók a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének eredményhirdetésén. MTI Fotó: Kovács Tamás 

  • A győztes Széll Tamás magyar séf a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének eredményhirdetésén. MTI Fotó: Kovács Tamás

  • A győztes csapat! Balról jobbra: Vomberg Frigyes, Széll Tamás, Szulló Szabina és Szabó Kevin, a győztes magyar csapat tagjai a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének eredményhirdetésén. MTI Fotó: Kovács Tamás
  • Christopher William Davidsen, a második helyezett norvég csapat séfje a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének eredményhirdetésén. MTI Fotó: Kovács Tamás   

  • A 3. helyezett svéd csapat tagjai, Alexander Sjögren séf (b2), Hampus Risberg segéd (b), Jonas Lundgren coach (j2) és Henrik Norström, a svéd Bocuse d'Or Akadémia elnöke a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének eredményhirdetésén

A 2017. január 24-25-i, huszonnégy csapatos világdöntőbe a három dobogós helyezést elért csapaton kívül Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország csapata jutott be Európából.

A kontinensdöntő szerdai eredményhirdetésén a legjobb halételért járó különdíjat az izlandi Viktor Örn Andrésson és csapata, a legjobb húsételért járó különdíjat Laurent Lemal francia séf és csapata vihette haza. A legjobb commis-nak járó díjat a svéd séf segítője, Hampus Risberg kapta.  

  • Az izlandi Hinrik Larusson segéd (b), Sigurour Helgasson coach (b2), Viktor Örn Andrésson séf (j2) és Sturla Birgirsson, az izlandi Bocuse d'Or Akadémia elnöke
  • Laurent Lemal francia séf (k) a legjobb hústálnak járó elismeréssel a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének eredményhirdetésén