A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Egy helyen a legjobb olasz ízek

Magyar Konyha

2019. március 17.

Firenzében rendezték meg az egyik legkomolyabb olasz élelmiszer kiállítást, a Taste 2019-et. A 400 kiállító között domináltak a kis- és családi vállalkozások, többgenerációs manufaktúrák.

Olaszország minden szegletéből érkeztek sajtkészítők, húsfeldolgozók, olívások, sörfőzők, de pékáruból és édességből sem volt hiány.

A kiállítókat egy dolog fűzte össze: a termékeket nagy gondossággal, a legjobb alapanyagokból készítették és büszkén kínálták a több ezres látogatóseregnek.

A vendégek jelentős része hétköznapi fogyasztó, de jelentős számban képviselték magukat a gourmet boltok beszerzői is. A rendezvényre jellemző volt a gondos szervezés, valamint a tradicionális olasz élet- és vendégszeretet.Bronzformával készülnek a különleges felületű tészták, amik így 30 százalékkal több szószt képesek felvenni

 Sziciliai keserűlikőr, vérnarancsból készítve

 Ez nem hétköznapi sör: fügével főzték

 Robiola, egy egészen lágy és különleges sajtcsoda

 Minőségi sajt, stílusos prezentáció

 Minden satrajongó álma lehet Olaszország végigkósolása

 Érett és nemes

 Lógatva érlelték, mint felénk a kolbászt

 Gourmet falatok nagy választéka

 Egy újabb különleges tésztaforma

 Dél-olasz specialitás a szárított, majd olajban kisütött édes-nemes paprika

 A világhírű Bellini koktél alkoholmentes változata

 Pecorino (juhsajt) nyerstejes változata

 Nem csak likőrben, ginben is jók az olaszok

 Egy kis kézműves keserűlikőr

 Hogy mindenki mindent megtaláljon

 Sóban tartosított kapribogyó kaktuszlevélen tálalva

 A csodás tészták színes csomagolásokban

 A legjobb minőségű tésztákat bronzformán át formázzák

 A rizottórizsek néha nagyon vidám, mókás csomagolást kaptak

 A Taste kiállítás "fővendége" a kenyér volt, nagyon sok workshop szólt róla

 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra