Magyar Konyha
2015. május 6.Séfeknek és háziasszonyoknak egyaránt segítő szándékkal hozta létre Albert Adria a Guznán gastronomia legújabb ajánlatát. Hét szósz, amely természetes alapanyagokból készült és segít, hogy bármikor elővegyük és máris ott a kész étel.
Aioli, romesco, miso, marinara. Ismert szósznevek, amelydeket a világ legismertebb séfjeinek receptjei szerint készítettek el.
„Ezeket használom az étteremben is- nyilatkozta lbert Adria, akiről tudjuk, hogy barcelonai Tickets bárja a világ egyik legkeresettebb vendéglátóipari helyis Éppígy a Pakta, Bodega 1900 is ezeket használja. És persze mondhatjuk, hogy jól nézünk ki, hogy már az aria család is konzervekből főz, de ha csak alapnak használják a legjobb minőségű alapanyagból készült termékeket egész más a helyzet.
Három kategóriába osztották a szószokat:
1. klasszikus konyha szószai, mint az aioli (fokhagym, olívaola), romesco mandula, hagyma) salsa brava (paradicsom,)
2. a japán konyha szószai: ponzu (rízsecet és citrus) mizo (erjesztett szójabab, rízs és fűszerek)
3. spanyol konyha: marinara szósz (paradicsom, fokhagyma, űszerek) sofrito.
A szószok szinte bármilyen hús és halétel kísérőjeként megállják a helyüket.