A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Hipermodern konyha - mi lett belőle?

Magyar Konyha

2018. január 6.

Milyen lesz a jövő? Lesz még konyha, lesz még lágy kenyér? A fantáziálás évtizedek óta tart, igaz, most már könnyedén megnézhetjük, hogy képzelték 50-60-70 évvel ezelőtt a elkövetkezőt, az ismeretlent.

Az Egyesült Államokban nagyon népszerűek voltak ezek a fantáziálós kisfilmek – több cég forgatott ilyet, legtöbbször azért, hogy megmutassák, milyen kreatívan képzelik el fejlesztéseiket.

Hogy mi vált valóra, más kérdés – szerintem sokszor csalódnának, milyen hitvány lett a jelen, a most elérhető minőség az ötvenes évekhez képest.

A lenyíló mindenség

Úgy tűnik, álmodozásaik tárgya az érintésmentesen fel-le mozgó ajtók sora volt, amiben rejtett fiókok és polcok nyelik el a konyha ezer apró csetreszét. A beépített pirítógép azért nagyon menő, lássuk be.

Minden rejtve

Öröm nézni, micsoda remek marhaszeleteket süt a csinos hölgy: a steak a pultba rejtett gázos sütőboxban készül. Kétségkívül mutatós, de én aggódnék a húsért, ha nem látom, mi történik a hőkezelés közben. A jégtörő pisztoly bónusz!

Fánkok nagyüzemben

Nézzék csak micsoda kis fritőz serceg a pulton: a lyukas közepű fánkkarikákat praktikus kinyomóval adagolja a dohányzásra és a tűzbiztos hamuzásra ügyelő háziasszony.

A tánc kötelező

Az ötvenes évek klasszikus amerikai filmjeinek miliője köszön vissza: éneklő szépség, diszkrét táncikálás, ám itt jön a csavar, a konyhai varázslat. Nézzék, miről álmodott akkor a nő!

A mozgás fokozható

Ének, forgás, báli ruha: ugyan a hölgy eléggé stílusidegen a konyhai környezethez, de csak figyeljék, mégis milyen tüchtig tortát bűvöl elő a hipermodern konyhapultból!

Feltűnt önöknek? Akkor még úgy gondolták, a férfinek nincs helye a konyhában – legalább ez megváltozott, most már mindenkinek joga van finom vacsorát készíteni!