Magyar Konyha
2019. január 13.Az indiai konyha idehaza is egyre népszerűbb, a fűszeres, ízgazdag fogások a magyar szájtól sem állnak távol – legfeljebb a csípős paprikából kell kicsit visszább venni a békesség érdekében. Kevés magyar bírja az ő chilijüket...
A legjobb fogásokhoz kell egy tandoori kemence – nem nagy valami, csak egy henger, amin alsó levegőt adva állíthatjuk elő a parazsat. Sokan agyagcserepeket barkácsolnak össze, amivel akár egy erkélyen is sütögethetnek.
Akinek van kertje, miért ne készíthetne egy autentikus változatot?
Csak agyag, szalma és akáckarók kellenek hozzá.
Ha kiszáradt, vegyük birtokba, ebben az alábbi angol nyelvű videó segít – akár hal, akár csirke, menni fog, sőt, egy ilyennel az autentikus indiai kenyér, a tandoori kemence szélére tapasztva sütött naan is menni fog.