Magyar Konyha
2015. január 28.A magyar csapat plakátja első lett a Bocuse d’Or szakácsversenyen. A döntőt Norvégia nyerte, második az Egyesült Államok, harmadik pedig Svédország lett.
Minden két évben Lyonban tartják a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét. A világ 24 legigéretesebb szakács hónapokig készült erre a két napra. Szerda délután megszülettek az eredmények. Első helyen Norvégia végzett, utána az Egyesült Államok csapata, őket követték a svédek. Molnár Gáborék a tizenharmadik helyet szerezték meg a 24 versenyző csapatból. A norvég csapat szakácsa Ørjan Johanessen volt. A norvégok egyébként már négyszer hozták el a trófeát és többször végeztek a második, illetve az első helyen. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikaiak érmet hoztak el Lyonból. A Thomas Keller irányította csapat szakácsa Philip Thessier, a French Laundry sous chefje volt.
Bár az amerikaiak második helyen végeztek, az északi országok évek óta tartó sikere megmaradt. Dánia hatodik és Izland nyolcadik helye volt meglepetés. A finnek nagyon örültek a negyedik helyezésnek és Japán is hajtott a dobogóra. A franciák a két évvel ezelőtti első helyezés után idén rossz szájízzel távoztak és a dánok sem örülhettek a hatodik helynek, hiszen 2013-ban a második helyet szerzték meg.
Széll Tamás 2013-ban a tizedik helyen végzett, a magyarok idei szereplése is nagy dícséretet érdemel. Nagy gasztronómiai tradíciókkal rendelkező országokat hagytun a hátunk mögött.
Jó pozícióból készülhet Magyarország a 2016-ban a budapesti európai elődöntőre.