A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Magyar Konyha

2016. június 14.

Massimo Bottura kisvendéglője lett az első a világ legjobb 50 étterme listán. A lassan már az Oscar-díjhoz hasonló ünnepségen idén nagy meglepetések történtek. A több évig vezető Noma a ötödik helyre csúszott, magyar étterem sajnos továbbra sem került fel a listára.

Hatalmas ünnepség közepette, a világ legjobb séfjeinek és gasztronómiai szakembereinek részvételével tegnap éjjel átadták New Yorkban a világ ötven legjobb éttermének járó díjakat.

 Massimo Bottura étterme, az Osteria Francescana 2016-ban Európa legjobb étterme díjat is elnyerte, most 1000 gasztronómiai szakértő szavazott arra, hogy az olasz tradicionális konyha sajátosságait megőrző, állandóan kísérletező, a kortárs művészetért rajongó séf legyen a világ elsője is.

Bottura tavaly adott interjút a Magyar Konyha magazinnak: "Szenvedély, alázat, álom. Szerintem az életben is ez a három dolog a legfontosabb. Először is élvezni kell a főzést, mert érzelem nélkül semminek sincs értelme. Az alázat megtanít értékelni a mindennapokat, az álom pedig nem enged elveszni a hétköznapokban és a jövőbe vezet. De a legeslegfontosabb, hogy minden álom megvalósítható. Nincs lehetetlen." Vagyis nemcsak főzni tanulhatunk tőle.

Massimo Bottura, Osteria Francescana

A tavaly első helyen végzett Roca fívérek El Celler Can Roca nevű étterme idén a második helyre csúszott, ezt követi a New York-i Eleven Madison Park. René Redzepi étterme a Noma nagy meglepetésre lecsúszott az ötödik helyre. A koppenhágai séfnek nincs jó éve, hiszen idén sem kapta meg a harmadik Michelin-csillagot, míg a másik koppenhágai étterem, a Geranium bvelépett a háromcsillagosok körébe. Rasmus Kofoed az 50 legjobb listán is előbbre lépett, míg tavaly nem került be az első ötvenbe, idén már a 28. helyen végzett.

A bécsi Steirereck a 15. helyről felkerült a hatodik helyre, így megelőzte a Mugaritz-ot, Andoni Luis Adorniz avantgárd fellegvárát.

Mugaritz, Andoni Luis Aduriz

Érdekesség, hogy a 4. és a 13. helyen is limai étterem szerepel, jelzi, hogy a perui gasztroforradalom tovább zajlik, hiszen Gastón Acurio, a leghíresebb perui séf csupán a 30. helyet szerezte meg. A legjobbnak továbbra is a Central éttermet tartják Limában.

A legnagyobb előrelépő a moszkvai White Rabbit étterem, Vladimir Muhin séffel, akivel nemrégen készítettünk interjút. A tavalyi 23. helyről ugrott fel a 18. helyre.

White Rabbit, Moszkva

http://magyarkonyhaonline.hu/sefportrek/vlagyimir-muhin-a-leghiresebb-orosz-sef

Albert Adria barcelonai tapas bárja a 43. helyről a 29. helyre került, így lassan az évekig a listát vezető El Bulli séfjének öccse is belép a legjobb szakácsok közé.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra