Magyar Konyha
2019. október 27.Apéritif, mondja a francia, antipasto, szól az olasz, pincho, tapa mondják a spanyolok, finger-food egyszerűsít az angol. A magyar nyelv sem szűkölködik a kis falatok megnevezésekor: katona, kanapé, falatka, harapnivaló.
Barka Áron, az Araz étterem séfje nyolc különböző fogást készített a Magyar Konyha decemberi számába. Nyolc kanapé, amely könnyen elkészíthető és ideális egy szilveszteri összejövetelre.
Óriás garnélarák morzsában, csípős koktél mártogatóssal
Tatár beefsteak szezámköntösben
Füstölt lazac spagetti mézes-mustáros szósszal
Olívabogyós tojáskrém pitával
Málnás gazpacho levendulás kenyérkockával
Vilmoskörtés diós saláta
Levendulás ganache bon-bon
A honlap olvasóinak szilveszterre egy bélszínből készült könnyű fogást ajánlunk.
Bélszíntekercs fűszeres márványsajttal
(4 fő részére)
Hozzávalók:
150 g bélszínfilé
70 g márványsajt (pl. Stilton)
1 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
olívaolaj a sütéshez
só, frissen őrölt feketebors
Elkészítése:
A bélszínfilét lehártyázzuk, majd késsel megnyitjuk és lapos fejű klopfolóval óvatosan kiklopfoljuk, úgy, hogy a rostjait ne nagyon sértsük fel. Ízlés szerint sózzuk (ügyeljünk arra, hogy a sajt is sós) és borsozzuk. A márványsajthoz hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet és a vajat. Jól összedolgozzuk és megkenjük vele a bélszínszeleteket, majd körülbelül 2 cm átmérőjű rolád formára tekerjük. Olívaolajat hevítünk, beletesszük a fokhagymagerezdet és a húsokat megsütjük benne. Az elkészült roládot 2 cm-es darabokra szeleteljük és nyársra fűzzük.
A receptek a Magyar Konyha decemberi számában olvashatók.