A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Magyar Konyha

2017. március 13.

Tizedik évfordulóját ünnepli az Onyx. egy Michelin-csillag, 5 Gault Millau első helyezés, 3 Dining Guide év étterme díj, legjobb budapesti fine dining étterem a TripAdvisoron 2016-ban és még sok-sok értékes díj született az elmúlt évtizedben, de a legfontosabb elismerést természetesen az elégedett vendégek jelentik, akik közül nagyon sokan rendszeresen visszajárnak.

2007. március 8-án este nyitott meg az Onyx étterem a Gerbeaud Ház oldalában, kifejezetten azt a célt kitűzve maga elé, hogy egy akkor még újnak számító minőséget mutasson meg Budapesten.

„Elsőrangú, világszínvonalú helyet szerettünk volna létrehozni, amely utat mutat a magyar gasztronómiában.” – mondta Pintér Katalin, tulajdonos-ügyvezető. „A magyar konyha alapjaira építünk, ez meghatározó valamennyi fogásunk esetében. Mindezt más nemzetek konyhájának jellegzetességeivel, ízeivel és technológiáival ötvözzük, amiből egyedi, de mégis az Onyx-ra jellemző végeredmény jön létre.” – tette hozzá.

A koncepciót a kezdetektől fogva elismerte a közönség, majd 2011-től a szakma is: ekkor kapta meg az étterem a Michelin-csillagot. Ez volt az a fordulópont, amikor még több vendég érkezett ide és ennek, valamint a további díjaknak köszönhetően nem sokkal később az Onyx nyereségessé vált.

A minőséghez való töretlen ragaszkodás elengedhetetlen, melynek feltétele a műhelymunka, mely ebben a házban a kezdetektől a legmagasabb színvonalon folyik. Bizonyíték erre Niszkács Anna és Niszkács Attila szerepe a családi vállalkozás vezetésében, valamint Mészáros Ádám chef és Tóth Ágnes Gerbeaud konyhafőnök teljesítménye, akik mindnyájan tanulóként kezdték munkájukat a cégnél.

A jövőre vonatkozóan az egyik legfontosabb célkitűzése az Onyx-nak, hogy még nagyobb arányban használhasson helyi termelőktől érkező friss, szezonális alapanyagokat. Ebben egy Vas megyei saját csirkefarmnak is komoly szerepet szánnak.