A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Zseniális olasz pizzák a Kazinczy utcában

Magyar Konyha

2019. december 12.

A könnyű és nagyon finom nápolyi Digó-pizzákkal már eddig is találkozhattak azok, akik minőségi pizzára vágytak, most azonban állandó helyük lett a Kazinczy utcában.

A Szigeten, a Szabadság téren, a Római parton, a Gourmet Fesztiválon, romkocsmákban vagy az Akvárium tetején már ehettünk Digó-pizzákat, most azonban – a tulajdonostársként beszálló Gerendai Károlynak is hála –

fatüzeléses kemencéjükkel letáboroztak, és mostantól állandó helyszínen, a bulinegyed közepén,

a Kazinczy utca 32-ben is kaphatók a Papp Zoltán nevéhez köthető nápolyi pizzák.

A nápolyi pizzákról azt kell tudni, hogy fatüzeléses nápolyi kemencében sülnek 480 °C-on, legfeljebb 90 másodperc alatt. A Digó-pizzák hosszúkelesztésű tésztából készülnek a legkiválóbb olaszországi feltétekkel: ahogy Papp Zoltán beszél a saját építésű kemencéről, a Vezúvon termett, telt ízű San Marzano paradicsomról, az eredetvédett bufala mozzarelláról és természetesen

a nápolyi malomból érkező 00-ás lisztről, abból már sejthetjük, hogy a pizzakészítésben nem ismernek kompromisszumot.

Bármikor betérünk, ugyanazt a minőséget fogjuk kapni, és megéri betérni, mert ezek az alapanyagok és az elkészítés technikája nagyon is érződik az ízben.

A nápolyi pizzának a tésztája az, ami igazán különleges. A hosszú – legalább egy napos – kelesztésnek köszönhetően rendkívül ízletes, puha, középen vékony, de a széle – a hirtelen sütés következtében – akár két centi magasra is felpuffadhat: kívül roppanós, levegősen könnyű tészta keletkezik, amelyen megjelennek a jellegzetes sötét pöttyök. Árulnak tradicionális (marinara, margherita, bianca) és speciál (szarvasgombás vagy nápolyi szalámis) pizzákat is: egyiken sincs sok feltét, hogy a különleges ízeket minél inkább élvezni tudjuk.

A pizzákhoz sört, bort, koktélokat, rövid italokat, házi szörpöket és kávét is kérhetünk. Az üzlet szép, de nem feszengős,

a kiváló minőségű pizzát akár kézzel is ehetjük, nem fognak minket kinézni

– ez nevezik nyugaton fast fine műfajnak. Ha többen vagyunk, kezdjük egy burrata mártogatóssal – közösségi élménynek sem utolsó a diós tésztát belemártogatni a forró, sajtos-paradicsomos szószba.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra