A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

A bolgárkertészek ajándéka

Ha szeptember, mely más zöldség is jutna eszünkbe, mint a padlizsán. A nagy meleget igénylő "tojásnövény" Indiából származik, Európában főleg a déli országokban, különösen Olaszországban és a Balkánon vált népszerűvé. Hozzánk is a bolgárkertészek hoztá..

Ha szeptember, mely más zöldség is jutna eszünkbe, mint a padlizsán. A nagy meleget igénylő "tojásnövény" Indiából származik, Európában főleg a déli országokban, különösen Olaszországban és a Balkánon vált népszerűvé. Hozzánk is a bolgárkertészek hozták be, de receptet nem adtak mellé, pedig a világban számos módon elkészítve kedvelik: sütve, grillezve, töltve, párolva egyaránt tányérra kerülhet. Magyarországon a rántott padlizsán és a vinetta a legismertebb. Salamon Csaba írása a padlizsánról.

És ha már megismertük a törökparadicsom eredetét és fajtáit, akkor jöhetnek a receptek. Molnár B. Tamás és Bittera Dóra megismertet minket a világhírű ájult imám receptjével, a három Michelin-csillagos szakács, Geert Van Hecke töltött padlizsánjával, egy mozzarellás muszaka receptjével, egy ízletes joghurtos padlizsánnal és szerzőink természetesen a "tökéletes vinetta" receptjét is elárulják.

A Magyar Konyha szeptemberi száma augusztus 29-től kapható az újságárusoknál.