A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

Fagylalt joghurtból

Magyarországon eddig a Jono Yogo Frozen yogurt termékeit ismerhettük meg, egy éve felvetődött, hogy az olasz Yogurtlandia nyitja meg franchise-boltjait, de most mégis Yogurt Fabbrica néven indult el egy francia-magyar közös joghurtfagylalt vállalkozás...

Magyarországon eddig a Jono Yogo Frozen yogurt termékeit ismerhettük meg, egy éve felvetődött, hogy az olasz Yogurtlandia nyitja meg franchise-boltjait, de most mégis Yogurt Fabbrica néven indult el egy francia-magyar közös joghurtfagylalt vállalkozás. Az első boltot a VI. kerületben nyitották meg a Hajós utca 21-ben.

A hagyományos fagyinál egészségesebb édesség receptje Olaszországból származik, az elkészítéséhez használt friss tejet és joghurtot azonban magyarországi partnerektől szerzik be. A tulajdonosok a következő két évben további Yogurt Fabbrica üzletek nyitását tervezik Budapesten és az ország nagyvárosaiban.

Friss tejjel és friss joghurttal készül az úgynevezett joghurtfagyi, amelyet egyebek mellett alacsony cukor-, kalória- és zsírtartalma tett népszerűvé a világ számos országában (100 g termék energiatartalma 122,2 kcal). Az Opera közelében megnyitott Yogurt Fabbrica üzlet kínálatában a fagyasztott joghurt klasszikus és ízesített változatai kaphatók, a natur mellett eper, erdei gyümölcs, csokoládé, vanília, gránátalma, mangó, passion fruit ízesítésű termékek.

Az üzlet magyar és francia magánszemélyek közös vállalkozása. A Yogurt Fabbrica „története" egy közös amerikai utazás alkalmával kezdődött, itt ismerkedett meg Ferenczy Emil és Henri Boulgakov a fagyasztott joghurttal. Az íze, valamint a hagyományos fagyinál jóval alacsonyabb cukor-, kalória- és zsírtartalma miatt nyomban megkedvelték, és mivel hazánkban akkor még nem volt elérhető a termék, úgy döntöttek, hogy elhozzák Budapestre is.

Persze tegyük hozzá, hogy joghurt fagylaltot villámgyorsan készíthetünk otthon is. Elég egy pohár joghurt, gyümölcs, vagy vaníliamag, ízlés szerint cukor vagy méz és pár óra alatt a legegészségesebb fagylaltot készíthetjük.