A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

Gombatermékekkel a mellrák elleni küzdelemben

A tünetek – szűrővizsgálat vagy önvizsgálat által történő – korai felismerése 30%-kal javíthatja a túlélési esélyeket. Az időben felfedezett mellrák jó eséllyel gyógyítható, így a hölgyek esetében nagyon fontos a megelőzés, azaz a megfelelő táplálkozás..

A tünetek – szűrővizsgálat vagy önvizsgálat által történő – korai felismerése 30%-kal javíthatja a túlélési esélyeket. Az időben felfedezett mellrák jó eséllyel gyógyítható, így a hölgyek esetében nagyon fontos a megelőzés, azaz a megfelelő táplálkozás, a mozgás, a rendszeres, havi önvizsgálat és 45 év felett az éves szűrővizsgálatokon való részvétel! 

De hogyan kerül ide a termesztett gomba?

Sokat tehet egészsége érdekében, ha odafigyel táplálkozására. A termesztett csiperkegombának alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz zsírt és koleszterint, valamint magas a víz- és rosttartalma. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B-vitamin) szintén gazdag. A City of Hope kaliforniai kutatóintézet csoportja kimutatta, hogy a termesztett csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogén nemi hormon szintet megemelő aromatáz enzim aktivitását, így kutatók szerint rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy megakadályozza a szervezet ösztrogénszintjének túlzott megemelkedését, amely bizonyítottan növeli a mellrák kockázatát. 

Emellett laktóz- és gluténmentes, illetve cukorbetegségben szenvedők és fogyókúrázók is fogyaszthatják. Fontos, hogy ne hámozzuk, mert így értékes tápanyagokat veszítünk, csak folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg. Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos és frissen is egész évben elérhető! 

A mellrák elleni küzdelem támogatása

A Magyarországon vezető gombatermesztő cég, a Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, ezek fontosságára a GoPink! promócióval hívja fel minél szélesebb körben a figyelmet! A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva egész októberben rózsaszín tálcákba csomagoljuk a csiperke- és laskagombát. A különleges csomagolású termékek a Tesco és az Aldi üzletekben kaphatók és minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatjuk a mellrák elleni munkát.

Egészsége érdekében válassza Ön is a rózsaszín tálcás gombákat és támogassa a mellrák elleni küzdelmet!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra