A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

Ha szilveszter, akkor koktél

„Mojitot bárhol ihatsz Budapesten, de izgalmas, új koktélokat csak a Boutiq’Bárban” – írta három évvel ezelőtt a New York Times. A szerző tudhatott valamit, hiszen idén októberben a Londonban megjelenő Drinks International szaklap beválogatta a Paulay ..

„Mojitot bárhol ihatsz Budapesten, de izgalmas, új koktélokat csak a Boutiq’Bárban” – írta három évvel ezelőtt a New York Times. A szerző tudhatott valamit, hiszen idén októberben a Londonban megjelenő Drinks International szaklap beválogatta a Paulay Ede utcai koktélbárt a világ ötven legjobb bárja közé, a világranglistán a 43., Európában a 21. helyre.  Erre a listára nemhogy magyar, de még kelet-európai koktélbárt sem jelöltek soha. Olyan ez, mintha valamelyik magyar étterem felkerült volna World’s 50 Best Restaurants listájára. Amit még a Michelin-csillagos budapesti éttermeknek sem sikerült elérniük.

A Magyar Konyha magazin számára Nagy Zoltán öt szilveszteri koktélt készített a Boutiq’Bárban. A honlap olvasóinak egy szilvapálinkával készült koktélt ajánlunk.

 

Plum Sour

Hozzávalók:

50 ml szilvapálinka
1 kk szilvalekvár
25 ml citromlé
10 ml cukor
1 db  tojásfehérje

Elkészítése:

Az összetevőket habverővel a shakerben egy kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a jeget és erőteljesen összerázzuk, majd pohárba szűrjük

Díszítés: aszalt szilva és citromhéj

 

A többi koktél receptje a magyar Konyha decemberi számában olvasható.