A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

Sertéstarja: a tavaszi grillezés sztárja

Az ezerarcú tarja A sertéstarja nagy előnye, hogy egész és csontozott formában is grillezhetjük, így egy este folyamán több izgalmas fogással is meglephetjük a vendégeinket. A fűszerezés és a pácolás nagyban függ attól, hogy hogyan sütjük meg a húst. A..

Az ezerarcú tarja

A sertéstarja nagy előnye, hogy egész és csontozott formában is grillezhetjük, így egy este folyamán több izgalmas fogással is meglephetjük a vendégeinket. A fűszerezés és a pácolás nagyban függ attól, hogy hogyan sütjük meg a húst. A csontozott tarja szeleteket (nagyon kevés klopfolás után) elég, ha bekenegetjük a páccal, és utána egy zárható edényben hagyjuk puhulni 10-12 óráig.  Az egyben hagyott egész tarját több ponton is irdaljuk be, és a pácolásra közel 24 órát érdemes ráhagynunk. Izgalmas ízeket hozhatunk ki a húsból, ha a csontos húst friss fokhagymával megspékeljük.

Ízletes pác a tavaszi estékre

A mézes-mustáros pác tökéletesen illik a tarjához. Elkészítése roppant egyszerű: a mézet és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és az olajat. A kész szósszal bekenjük a húsokat és a szeleteket. A pác elkészítésekor figyeljünk arra, hogy sűrű legyen a szósz, így a grillezés közben nem fog csöpögni, és ízletes kérget von a hús köré. A pácunkat további fűszerekkel is megbolondíthatjuk: kakukkfüvet, zsályát vagy koriandert is adhatunk hozzá. Ha intenzívebb ízvilágot szeretnénk elérni, a húst a grillezés közben is kenegethetjük a páclével.

Tudatos vásárlás, magyar ízek

Tudatos vásárlóként nem csak arra figyelünk oda, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy honnan származik az adott termék. Egyre több az a tudatos vásárló, aki ha teheti, magyar terméket tesz a kosarába. Ha minőségi magyar húst szeretne grillezni, a húspultokban keresse a „HU állatorvosi pecsétet” (ovális körben HU felirat az üzem számával), amely garantálja, hogy a termék Magyarországról származik.

 

Mézes-mustáros grillezett tarja

HOZZÁVALÓK:

  • Sertéstarja
  • Só, bors
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál méz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • Egy evőkanál curry
  • Frissen őrölt feketebors
  • 1 dl olívaolaj vagy más növényi olaj