Cikkek

Zirig Árpád

2020. április 9.

Ha húsvét, akkor szentandrási sörök: ez már a negyedik tavasz, hogy megkóstolhatjuk a szezonális duót, a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl sörpárost.

Ugyan testvérekről beszélünk, de nem ikrek – ahogy minden évben, az egyik konzervatívabb, a másik lazább, fineszesebb. Alapjuk izgalmas színű, szűretlen borostyánvörös Red Ale, amit új-zélandi komlókkal – Kohatu, Motueka, Waimea – főztek Békésszentandráson.




A legendás, de megosztó tonkababos poént nem sütötték el újra, de most is került fűszer a Nyúlon Túlba. Tegzes Dániel, a Fűszerész vezetője volt a tettestárs az íz kialakításában - rozmaring és boróka lett az ale alapjának a kiteljesítője.

A cifrázásmentes Nyúlon Innen

A limitált kiadású, 5,6%-os alkoholtartalmú sörök persze önmagukban is tökéletesek, de erősen malátás alapjával, a boróka és a rozmaring miatt főleg a Túl lehet alkalmas egy báránysülthöz, míg a virágos aromákkal kedveskedő Innen remekül passzol például egy tormás-sonkás-tojásos uzsonnához.

A borókás, rozmaringos Nyúlon Túl