Hírek

Magyar Konyha

2025. november 18.

gin , Monkey 47 , Camargue , , párlat , gin tonic

Idén a dél-francia Camargue rózsaszínes sója adja a különleges fűszerét a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025, limitált kiadású ginnek. A tétel Magyarországon nem kerül kiskereskedelmi forgalomba, néhány exkluzív bár kínálatában azonban kóstolható lesz!

A Monkey 47 gin minden évben előrukkol valamilyen rendkívüli ízvilággal. A márka szakértői idén a dél-francia Camargue csillogó rózsaszínes sómezeit járták be, hogy megtalálják a következő „Species Rara”-t, azaz azt a 48. összetevőt, amely különlegessé teszi az aktuális limitált kiadású Distiller’s Cut gint. 2025-ben a kézzel gyűjtött, ritka Fleur de Sel, Camargue híres tengeri sója ad elegáns, sós karaktert a ginnek.

Az eredmény egy fűszeres, mégis lágy, rendkívül harmonikus ital, amely a francia Camargue természetes szépségét idézi.

„Minden évben új botanikai kincset keresünk, amely különleges történetet és ízt ad a ginünknek. Idén Camargue sómezein jártunk, ahol máig kézzel gyűjtik a fehér aranyra keresztelt helyi különlegességet. A gondosan kiválasztott Fleur de Sel a napfény és a tenger harmóniáját hozza el – tökéletesen illik a Monkey 47 karakteréhez” – mondta Tóth Rita, a Monkey 47 magyarországi brand managere.

Rácz Zoltán, a Monkey 47 magyarországi márkanagykövete pedig az ital sós árnyalatának és a gyógynövényes eleganciának tökéletes egyensúlyára hívta fel a figyelmet.

A 2025-ös, limitált kiadás formavilága is Camargue világát idézi: a pasztell rózsaszín és kék címke a sómezők és a provence-i égbolt árnyalatait tükrözi, miközben az ikonikus „ex pluribus unum” arany bevonatú gyűrűje a Monkey 47 gyűjtői darabok jellegzetes eleme marad. Az FSC-tanúsítvánnyal rendelkező díszdoboz fenntartható papírból készült, és a márka tapétamintáival díszített, elegáns kialakítású csomagolásban érkezik.

Magyarországon a MONKEY 47 Distiller’s Cut 2025 kiskereskedelmi forgalomba nem kerül, csak néhány exkluzív bár kínálatában lesz elérhető november 17-24. között a készlet erejéig.




Koktélrecept: Salty Monkey


Hozzávalók:


  • 40 ml Distiller’s Cut 2025
  • 40 ml frissen facsart grapefruitlé
  • 10 ml cukorszirup
  • Jégkockák
  • Fleur de Sel (a pohár peremére)


Nedvesítsük meg egy grapefruit-gerezddel a pohár peremét, majd mártsuk a Fleur de Sel-be hogy a perem egyenletesen bevonódjon. Töltsük a többi hozzávalót egy shakerbe, rázzuk össze az összetevőket jéggel, majd szűrjük a pohárba. Egyszerre frissítő és elegáns, minden korty Camargue sóillatú levegőjét idézi.

A Monkey 47 Distiller’s Cut 2025 és Salt Monkey a következő magyarországi bárokban lesz kóstolható:


  • Hotsy Totsy, Budapest
  • Studio 55 Koktélbár, Szeged
  • Virtu, Budapest
  • Marriot Liz & Chain Rooftop Bár, Budapest


Kapcsolódó cikkek