Hírek

Sümegi Noémi

2020. május 3.

Három éttermet voltak kénytelenek bezárni, de most mi, fogyasztók mégis jól járunk, mert házhoz jön például a Gerbeaud 160 torta, aminél kevés jobb csokis finomság létezik.

Bezárt a két Michelin-csillagos Onyx étterem, a Vörösmarty téri Gerbeaud kávéház és a budai Émile Ház is – a vendéglátást érintő általános veszteségek között is kirívó az a nehézség, amivel a Gerbeaud Ház tulajdonosainak kellett szembenézniük.



A házhozszállítás volt szinte az egyetlen lehetőség a bezárt éttermek számára, és most
a vendégek legnagyobb örömére a Gerbeaud is erre az útra lépett:

Petit Gerbeaud néven indult el a webshopjuk, ahol az összes ikonikus Gerbeaud-sütemény megtalálható a Konyakmeggy desszerttől a Sósmogyoró-barack szeleten át az ország egyik legfinomabb csokis finomságáig, a Gerbeaud 160 tortáig.  A több mint 160 éves kávéház ezzel mintegy a Kis Gerbeaud legendáját kelti életre.



A Gerbeaud történetében nem ismeretlen dolog a házhozszállítás. Az alapító, Kugler Henrik úttörő volt a kiszállítás elindításában, és a névadó Gerbeaud Émile is folytatta ezt a hagyományt. Most a jelenlegi tulajdonosokon a sor. „Az összes egységünk bezárása utáni sokkból felocsúdva az Onyx étterem, az Émile Ház és

a Gerbeaud kávéház legnagyobb tudású szakemberei dolgoztak és dolgoznak ezen a projekten,

hogy egy hosszútávon is életképes almárkát hozzunk étre” – mondja Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető-tulajdonosa.



Nem titkolt céljuk, hogy a Petit Gerbeaud segítségével még inkább megmutathassák és megszerettessék magunkat a magyar közönséggel. A süteményekért és a jövőbeni bővülő kínálatért Mártha Róbert, az Onyx étterem cukrásza, a Gerbeaud kávéház kreatív cukrászvezetője, valamint Tóth Ágnes executive séf felel.



A Petit Gerbeaud webshop számos süteménnyel és csomagolt finomságokkal indul, és a kínálatban megtalálhatók a klasszikus kedvencek mellett a modernebb változatok is.

Az árak 690 Ft-nál kezdődnek, és a legdrágább sütemény is 1000 Ft alatt marad.

A sütemények és a csomagolt édességek mellett macaront, valamint bort és pezsgőt is lehet rendelni. Az igényeknek megfelelősen fokozatosan bővülni fog a kínálat péksüteményekkel, illetve a Gerbeaud-konyha hideg és meleg ételeivel.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra