Hírek

Magyar Konyha

2023. március 23.

Az étterem facebook oldalán szűkszavúan és indoklás nélkül jelentette be a hírt.


Éttermünk ajtaja átmenetileg bezárt. Nagyon köszönjük, hogy velünk tartottatok az évek során, reméljük hamarosan újra találkozunk.


Az étterem 2022 novemberében Michelin ajánlást kapott, de csillagot nem, noha ambicionálták az csillagos elismerést. A bezárás mögött akár ez is állhat.


A Magyar Konyha magazin nyomtatott kiadása 2022 novemberében írt az étteremről, ebben említést tettünk arról, hogy nem sok konyhafőnöknek adatik meg, hogy két Michelin-csillagos séf kóstolja és értékelje minden fogását. Ez volt a helyzet Erdei Jánossal, aki havonta egyszer beült az autóba, bepakolta a tányérokat, serpenyőket, a vákuumcsomagolt ételeket, sőt még a gyorsforralót is – és útra kelt Észak-Olaszországba, a La Peca étterembe.  



A kétcsillagos étterem tulajdonos séfje, Nicola Portinari ugyanis a Pasztell étterem társtulajdonosa is egyben, és szereti tudni, mit kóstolnak a vendégek a budapesti étteremben. Erdei János ügyesen ötvözi a magyar és az olasz konyhát, gondol a hagyományokra, az étlapon szerepel paprikás krumpli, vadasmártás és mangalica, de a galuska helyett gnocchi a köret, a raviolit pedig desszertként fogyaszthatjuk.


„Egyszerűség, kifinomultság, erőteljes ízek, hagyományos konyha modern köntösben” – ismertük meg a séf filozófiáját, és aki megízlelte a Pasztell menüsorát, érzékete, hogy a történet kerek. Az étterem látványa tükrözte a konyha célját, nem véletlen, hogy a belsőépítészet is olasz–magyar koprodukció, az olasz Marcello Galiotto és a magyar dizájner, Ipacs Géza közös munkája volt. Erdei János őszi menüsort készített magazinunknak, olyan receptekkel, amelyek otthoni körülmények között is elkészíthetők. Ebből a menüsorból közlünk most egy fogást.




Fehér csoki-Joghurt-szeder desszert


Hozzávalók: 200 g tej 300 g fehér csoki 2 db zselatinlap 200 g tejszín 40 g citromlé 300 g görög joghurt


Fehér csokis desszert


Elkészítése: A forró tejbe beletesszük a fehér csokoládét, amikor felolvadt hozzadjuk a vízbe áztatott zselatinlapot, majd a tejszínt. Levesszük a tűzről, beletesszük a citromlevet, majd belekeverjük a joghurtot. Formába tesszük és lefagyasztjuk. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból.


Szederragu


Hozzávalók: 10 dkg fagyasztott szeder 1 ek kristálycukor 10 db friss szeder


Elkészítése: A szedret a cukorral felforraljuk, majd átpasszírozzuk. Friss szedret vágunk bele. Összeállítás: A desszert tetejéhez egy levél vajas tésztát kinyújtunk, megszórjuk cukorral, majd 2 sütőpapír és 2 tepsi között 180 fokon megsütjük. A hideg desszertre rákanalazzuk a szederragut, majd a tetejére helyezzük a sült leveles tésztát.


Fotó: Körmendi Imre

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek