Hírek

A Kiosk csoport és a Segítő Angyalok Alapítvány közös társadalmi felelősségvállalási programot indított május 12-én, hogy a legnehezebb helyzetbe került, munkájukat elvesztett vendéglátósokat - turizmus, vendéglátás, rendezvényszervezés területről - támogassák meleg étellel.

A Kiosk Angyal program azoknak a vendéglátó szektorban dolgozóknak szól, akik a vírus miatt a legnehezebb helyzetbe kerültek, és egyelőre kevés esélyük van arra, hogy mielőbb munkába álhassanak, ráadásul tartalékaik végére értek. A szektor újraindulását követően várhatóan sokáig érezhetőek lesznek majd a veszteségek, így az érintettek mindennapjait, meleg ételhez jutásukat segíti a kezdeményezés.



Kamarás Adrienn, a Segítő Angyalok Alapítvány kurátora és Hlatky-Schlichter Hubert vezetésével jött létre a program, amit ezen a linken lehet elérni. Két lehetőség van, az egyik a programhoz való hozzájárulás, a másik a regisztrációhoz kötött jelentkezés. A program beindítására a Segítő Angyal Alapítvány 4000 adag meleg ételre elegendő felajánlást nyújtott, de bárki csatlakozhat a felajánláshoz.

“A Kiosk csoport kivéreztetve küzd az életben maradásért, és a lehető legtöbb munkatársának megtartásáért.


A márciusi bezárás óta saját futárszolgálatot indítottunk, webshopot, alkalmazást fejlesztettünk. Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy menyire megfordult az iparágban a világ. Tudjuk, hogy sokan elveszítették a megélhetési forrásukat és élték fel az elmúlt két hónap alatt a megtakarításaikat. A vendéglátásban dolgozók azok, akik másokat kiszolgáltak, szívből adtak, most itt az idő, hogy mi támogassuk őket és visszaadjunk a sok boldog percből, finom falatból, amit köszönhetünk nekik. A Kiosk Angyalban egyesül az alapítvány ereje a Kiosk és a Babel csapatával, hiszen együtt főzünk és juttatjuk el a melegételeket a támogatásra szorulóknak. Mi magunk is ezeket fogyasztjuk, nap mint nap munka közben, így elsőként teszteljük a fogásokat.“- mondta Hlatky-Schlichter Hubert.

Az átvételi pontot az étterem biztosítja majd, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett: szabadtéren, maszkban és kesztyűben lehet átvenni a napi ételadagot. A mozgásban vagy utazásban korlátozottak számára lehetőség lesz kiszállításra is, amelyhez a Pappas Autó Magyarország által biztosított flottát használhatják majd az önkéntesekből álló segítők, az Angyalok.