Hírek

MKO

2020. szeptember 8.

Tovább késik Wang Mester budai éttermének a nyitása: a pasaréti úton levő Mozium irodaházba tervezett vendéglátóhely eredeti nyitása 2019. szeptember 1. lett volna.

A csúszás kapcsán az ismert séf nyilatkozatot adott ki, amelyben elmondta: „Egy hosszú, idegőrlő és fárasztó folyamat során most eljutottunk odáig, hogy ez a megoldatlan helyzet az új étterem megnyitását, a cégünk működését és a benne dolgozók megélhetését veszélyezteti. Egész egyszerűen a sok tízmilliós beruházást követően, a járvány közepén,

ilyen gazdasági körülmények között képtelenek vagyunk tovább finanszírozni azt az egyre halványuló reményt, hogy valaha az étterem megnyithat.”


Wang szerint már a bürokrácia csapdájában vergődnek. „Az épület használatbavételi engedélyének csúszására sem voltunk felkészülve (ahogyan a többi bérlő sem), ám arra már végképp nem számítottunk, hogy a működési engedélyek kiadásáért felelős hatóságok egymásra mutogatása és időhúzása miatt meghatározatlan ideig várnunk kell. (…) Az épületben található irodákban már hónapokkal korábban megkezdődhetett a munka, ám az éttermünk még mindig nem kapta meg az azonosítására szolgáló számot. A részünkről minden előírást teljesítettünk: a tűzvédelemtől kezdve az élelmiszerbiztonságon át a zajvédelmi feltételekig. Az elmúlt 20 évben az éttermeimben minden szabályt betartottunk, szigorúan igazodtunk a törvény betűihez és ez így lesz a jövőben is.”

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek