A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Ajándékötletek a főzés szerelmeseinek

Magyar Konyha

2016. december 1.

Itt az ideje, hogy a jó ízlés ne csak a tányérainkon, hanem a konyhánkban is átvegye az uralmat! A karácsony remek időszak ezen üzenet terjesztésére, hiszen a dizájntárgy látványos ajándék. Ha szereti és még hasznát is veszi az, aki kapja, mondhatni megtaláltuk a tökéletes karácsonyi meglepetést. 7 ötletet hoztunk el inspirációképp!

Melyik háztartásban ne volna fellelhető a jól elhasznált, elszíneződött vágódeszka? Ha mosogatás után nem töröljük el, be is hullámosodhat, akár el is repedhet. Persze mindenkinek megvan a maga kedvenc deszkája, de egy szép szett vásárlásával akár stílusos tálalófelületekké is előléphetnek a vágódeszkák.

Képünkön a Noble Goods nyírfából készült deszkái láthatók.

Egy kaliforniai testvérpár találta ki és alkotta meg az ötletes Foodie Dice-t ötlethiányben szenvedőknek: a koncepciójuk az volt, hogy már néhány jó minőségű, szezonális alapanyagból némi fűszerezéssel remek ételeket lehet főzni. Kidolgoztak egy rendszert, hogyan kell dobni az ételfeliratokkal ellátott kockákkal, és kész is az aznapi vacsoránk receptje. Az összes kockával összesen mintegy 186.000 receptet ígérnek az innovatőrök. És kilépést a rutinból!

Képünkön a Tmbleweeds csomagja.

Egy tisztességes késszett drága. Érdemes vigyázni vágóeszközeinkre: egy sütés-főzést egyenesen megkeseríthet, ha tompa késekkel nyisatolunk. Egy jó szettet persze akár szívesen meg is mutatunk konyhánkban: mindkét célra tökéletes egy falra szerelhető, mágneses késtartó.

Képünkön a WoodAllGood késtartója látható.

Ha van hol tartani a kisebb-nagyobb konyhai eszközöket, és tudjuk, hová kell nyúlni értük, azzal már sokat tettünk a konyhánkban fenntartható rend megteremtéséért. Csinos és praktikus ajándék a fakanalaknak, ollóknak és hasonló kéziszerszámoknak tárolót venni.

Képünkön a One and Many kerámiatartója látható.

Kötényből nem árt olykor beújítani, hiszen az a feladata, hogy lepecsételjük. A képen mutatott modern, skandináv ihletettségű darab szakít a hagyományokkal, egyszerű vonalvezetésű, farmernak tűnő pamutból készült, 60 fokon mosható. Nagy előnye ajándékozásnál, hogy uniszex.

Képünkön a Ferm Living darabja látható.

Aki egyszer rákapott a mozsárban frissen tört-zúzott fűszerek, zöldek ízére – és illatára! – az utána már hiányolni fogja azt a friss, aromákkal teli ízvilágot, amit elérhetünk vele. A fából készült mozsarak a puhább alapanyagok megdolgozásárs ideális, a márványmozsárban már keményebb dióknak (akár!) is nekiveselkedhetünk. 

Képünkön az Umbra Shift kétféle mozsárja látható.

Ha fogókesztyűvel lepnénk meg szerettünket, lessük ki a megajándékozottunk konyhájának színeit, és ahhoz illő daraot válasszunk, hiszen jó esetben – ha tényleg tetszik neki – a konyhája éke is lesz a kesztyű. Ha többet áldoznánk az ajándékra, konyhai fogó-kötény szettet is választhatunk.

Képünkön a Unison Home darabjai láthatók.

Egy argentin dizájner műve ez a sajtreszelő. Az elvékonyodó végnek köszönhetően akár egész kis felületre is fókuszálhatjuk a sajtreszeléssel egybevont sajtszórást. A süveg alakú reszelőt állítva és fellógatva is tárolhatjuk.

Képünkön Alejandro Ruiz munkája látható.

A Contemporist kortárs dizájnnal foglalkozó blog cikke alapján.