Ízvadászat » Magyar ízek

Megkóstoltuk a világbajnokságra kijutott magyar fagyit

Megkóstoltuk a világbajnokságra kijutott magyar fagyit

2017.08.05.  | MKO, fotók: Aradvári-Szabolcs Mariann

Tömött sorok, hűs édességre vágyakozó emberek kupacai: Gyenesdiáson, a balatoni bicikliút tövében üzemel a fagylaltozó, melynek vezetője, Somogyi Renáta kijutott a világbajnokságra.

Amint arról minap mi is beszámoltunk, óriási magyar siker tanúi lehettünk a Gelato World Tour fagylaltverseny európai döntőjén:

a Bringatanya fagylaltozó 160 induló közül ezüstérmet szerzett,

ezzel biztosította szereplését a szeptemberi világbajnokságon.

Somogyi Renáta egy Il mio cioccolato fantázianevű, maracujával bolondított, 70,5 százalékos Sao Toméi kakaóval készült étcsokoládés fagylaltja igazán hívogatóan hangzik, így felkerekedtünk, hogy megkóstoljuk – megérte.

A gyümölcs jól lágyítja a rengeteg csokoládét.

Nem túl édes, de a sok kakaó ellenére nem is túl keserű. A harmincöt fokos hőségben megváltó élményt nyújt

– rajtunk kívül is mindenki erre volt kíváncsi, a hírverés és a kirakott díjak a legtöbb vevő kíváncsiságát felkeltették.A kínálat többi elemére sincs panasz: a málnás málna ízű és pont annyira piros, mint ahogy az igazi gyümölcstől elvárnánk. A citromos-gyömbérest is bátran ajánljuk – meglepő módon a gyerekek sem utasították el a meglepő ízpárosítást. A harmonikus Rákóczi-túrós és a korrekt szinten mentolos After Eight is izgalmas választás volt. A gombócok méretére sem panaszkodtunk – sok balatoni fagyizóval szemben nem spórolnak a kanál akkurátus lehúzásával. Ha Gyenesdiáson járnak, még most próbálják ki: ha a világbajnokságon is sikerrel szerepelne Renáta, biztos, hogy a mostani hosszú sorok a végtelenbe nyúlnak majd.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.