Receptek

Almaleves pálinkával és zellerrel

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2020. július 24.

(adagonként)

  • 1,5 zöld alma (Granny Smith) kimagozva
  • 1/2 citrom leve
  • csurranásnyi érlelt almapálinka (Agárdi Pálinkaház) vagy birspálinka (Pelle vagy Zwack)
  • szárzeller, zöld alma vagy rebarbara





ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az almából centrifugált lébe azonnal belekeverjük a frissen préselt citromlevet, lassan 60 °C-ra melegítjük, a tetején keletkező habot leszedjük.


Mikor elérte a 60 °C-ot, hozzáadjuk a pálinkát, s esetleg még kevés zöldcitromlevet is.


TÁLALÁS:
Jegesen tálaljuk (tálalás előtt mélyhűtőbe tesszük, és akkor vesszük ki, amikor épp kezd már megfagyni, mint a tócsa teteje télen).

BETÉT:
Kis kockára vágott zöld alma vagy vékonyra szeletelt szárzeller, szezonban rebarbara.



zöld alma , citrom leve , almapálinka , zeller

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra