Receptek

Avokádóragu tapenáddal és olívás kenyérrel

Avokádóragu tapenáddal és olívás kenyérrel

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db avokádó
  • 40 dkg fekete olívabogyó
  • 2 dkg szardellafilé (olajos)
  • 2 dkg paradicsom
  • 1 db lime
  • 1 dkg friss koriander
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg Kalamata olívabogyó
  • 1 db citrom
  • 2 dkg kapribogyó
  • 1 csipet
  • 25 dkg olívás kenyér

ELKÉSZÍTÉSE:
A fekete olíva felét, a szardellafilét és a kapribogyót egyneműre turmixoljuk, majd olívaolajjal átkeverjük. Az olívabogyó másik felét 110 °C-os sütőben szárítjuk 2 órán át, majd mozsárban összetörjük. Az avokádót kimagozzuk, keverőtálba tesszük, lime-levet facsarunk rá, és egy villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a friss koriandert és egy csipet sót. A szeletelt kenyeret olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk. A citrom héjából vékony csíkokat vágunk, tálalásnál az ételre tesszük az olívaporral és a Kalamata olívabogyóval együtt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.