Tivadar György receptje
2018. április 20.- 2 db avokádó
- 40 dkg fekete olívabogyó
- 2 dkg szardellafilé (olajos)
- 2 dkg paradicsom
- 1 db lime
- 1 dkg friss koriander
- 1 dl olívaolaj
- 10 dkg Kalamata olívabogyó
- 1 db citrom
- 2 dkg kapribogyó
- 1 csipet só
- 25 dkg olívás kenyér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fekete olíva felét, a szardellafilét és a kapribogyót egyneműre turmixoljuk, majd olívaolajjal átkeverjük.
Az olívabogyó másik felét 110 °C-os sütőben szárítjuk 2 órán át, majd mozsárban összetörjük.
Az avokádót kimagozzuk, keverőtálba tesszük, lime-levet facsarunk rá, és egy villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a friss koriandert és egy csipet sót. A szeletelt kenyeret olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk. A citrom héjából vékony csíkokat vágunk, tálalásnál az ételre tesszük az olívaporral és a Kalamata olívabogyóval együtt.

fekete olívabogyó , kapribogyó , avokádó , lime , koriander , szardellafilé