Receptek

Sütőtökkrémleves fürjtojással, tökmagolajjal, pirított tökmaggal

Sütőtökkrémleves fürjtojással, tökmagolajjal, pirított tökmaggal

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg sütőtök
  • 8 dl zöldségalaplé vagy húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 20 szem tökmag
  • 2 evőkanálnyi tökmagolaj (kis sütőtökkel sűríthetjük, vagy húslevessel hígíthatjuk ízlés szerint)
  • só, bors

Kétfajta tökből készítjük, a Hokkaido sütőtök a színét és az édességét adja, a kanadai pedig a zamatát és aromáját.

A SÜTŐTÖKKRÉMLEVES KÉSZÍTÉSE:

A tököt feldaraboljuk, a magokat kiszedjük, és betesszük a sütőbe 200 fokon, fél óra alatt megsütjük. A megpirult részekkel együtt kikanalazzuk a héjából. Húslevessel vagy zöldségalaplével összeturmixoljuk.

FÜRJTOJÁS KÉSZÍTÉSE:

A fürjtojást késheggyel finoman felnyitjuk, majd öntöttvas serpenyőben lassan tükörtojásszerűre sütjük. Fontos a lassúság, hogy a sárgája szép maradjon és a fehérje nehogy túlszáradjon. A tökmagot szintén öntöttvas serpenyőben tökmagolajon kevés sóval kevergetve megpirítjuk. Tálaláskor a felhabosított levest meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és néhány szem pirított tökmaggal megszórjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább