Receptek

Baguette

Mógor Ferenc receptje

2020. április 3.
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 1 ek só
  • csipetnyi cukor az élesztőhöz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
Süssünk házi készítésű francia baguette-et! Most csak egy nagy dagadt darabot készítettem keresztben a tepsiben a sütő legnagyobb hőmérsékletén, azaz 275 °C fokon. Sütési idő: 40 perc.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 ek só
- csipetnyi cukor az élesztőhöz

Elkészítése:
Az élesztőt egy bögrébe morzsoljuk, egy csipetnyi cukrot adunk hozzá és kézmeleg vízben lefedve 10 perc alatt habosra felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet apránként, amennyi egy jó kelt tésztához kell (se nem lágy, se nem kemény).



Kézzel vagy géppel gyúrjuk, amíg összeáll. Letakarva 1 órán át kelesztjük. A tésztát deszkán hajtogatjuk, végül baguette-et formálunk belőle és még letakarva 30 percig hagyjuk pihenni.



A tepsiben 3-4 helyen késsel bevagdossuk, vizet locsolunk rá és 260 °C fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!



 

 

 

cukor , , víz , élesztő , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra