Receptek

Póréhagymaleves palacsintával

Póréhagymaleves palacsintával

Mautner Zsófia receptje (4-6 adag)

LEVES

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb szál póréhagyma
  • 3 db burgonya meghámozva
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis gumó zeller
  • meghámozva
  • só, bors

PALACSINTA

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 2 0,5 dl szódavíz
  • 2 ek olaj

Elkészítése:
A leveshez kb. 2 cm vastag karikákra szeleteljük a póréhagymát (a zöld részből csak kevesebbet). A meghámozott burgonyát felkockázzuk, a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meghámozzuk és feldaraboljuk, a zellert félbevágjuk (ezt csak az íze miatt főzzük a levesbe, tálalás előtt kivesszük). Egy nagy lábasban kb. 2,5 liter vizet forralunk, beletesszük az összes előkészített zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 30-40 perc alatt megfőzzük a levest. Közben elkészítjük a palacsintát: a felvert tojásból, tejből, lisztből csomómentes masszát keverünk, sózzuk, hozzáadjuk a szódavizet. Felforrósított serpenyőben, olajon a szokásos módon, hagyományos palacsintát készítünk (4-6 darab jön ki ebből a mennyiségből). Összegöngyöljük, széles szeletekre metéljük, és tálaláskor a pórélevesbe tesszük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.