Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2020. február 21.- 70 dkg bárányhús 1,5 cm-es kockákra vágva
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db zeller
- só, bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 ek tárkonyecet
- 10 szál tárkony finomra aprítva
- 1 cs petrezselyem finomra aprítva
Ekkor bezöldségezzük: hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zellert, fehérrépát. Lassú tűzön kb. 1 óráig főzzük, amíg a hús és a zöldség is megpuhul, de nem fő szét. Csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzámerünk a forró levesből, elkeverjük, majd visszaöntjük a levesbe, és behabarjuk. Fél deci hideg vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, belekeverjük a levesbe, és kissé besűrítjük vele. Végül a tárkonyecettel ízesítjük, és hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, petrezselymet (ízlés szerint kaprot is).
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/01/erdelyilakoma-7-37799-2-770x_.jpg?token=8a85e6409eac272dbc125fe6800c2204)
fehérrépa , zeller , tárkony , étkezési keményítő , bors , tejföl , petrezselyem , vöröshagyma , bárányhús , só , tárkonyecet , sárgarépa