Receptek

Répatorta

Répatorta

Auguszt Olga receptje

(16 szeletes)

HOZZÁVALÓK:
  • 9 dkg tojássárgája (kb. 4-5 tojás)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 ek méz
  • 22 dkg fehérje (kb. 6 tojás)
  • 6 dkg porcukor
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 db citrom héja
  • 7 dkg liszt vagy mandulaliszt
  • 2 csipet sütőpor
  • 1 csipet
  • 12 dkg mogyoró
  • 10 dkg mazsola
  • sárgabaracklekvár
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját a mézzel és a kristálycukorral habosra keverjük, másik edényben felverjük a fehérjét a porcukorral.

Először a lereszelt sárgarépát és citromhéjat keverjük a sárgájához, majd a felvert fehérje felét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A szép narancssárga masszába beleszórjuk a mogyorót, a mazsolát és a lisztet, majd belekeverjük a maradék tojásfehérjehabot is.

Teletölthetjük a tortaformát, nem emelkedik meg, hiszen ez "nehéz felvert". 160-170 °C-on sütjük háromnegyed óráig.

Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy megsült-e, szúrjunk egy villát a torta közepébe: ha kihúztuk, és maradt rajta "nyers anyag", akkor még süssük. A baracklekvárt melegítsük meg, majd a kettőbe vágott tortakarikát vastagon kenjük meg a lekvárral és illesszük össze. A tetejét és az oldalát is lekvárral kenjük, de itt már vékonyabban. Díszíthetjük marcipánnal, mandulalapokkal, kandírozott répával.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.