Nábelek Zsófia receptje
2018. április 20.- 6 db tojás
- 100 g cukorborsó
- 1 nagy marék rukkola
- 2 ek olívaolaj
- 1/2 dl tej
- só, bors
- 1/2 csokor koriander
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A cukorborsót falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló edényben vagy serpenyőben felhevítjük az olajat, a borsót és a rukkolát néhány percig átforgatjuk rajta. A tojásokat simára keverjük kevés sóval és borssal, hozzáadjuk a tejet, majd a borsós alapra öntjük. Közepes lángon egy percig kevergetjük, majd a sütőbe tesszük, amíg a teteje megpirul, a tojás pedig megszilárdul. Friss korianderzölddel tálaljuk, de ízesíthetjük sajtokkal, olajos magvakkal, vagy néhány csepp tökmagolajjal is.

cukorborsó , koriander , rukkola , tej , tojás