A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Cukorborsós frittata

Nábelek Zsófia receptje

2018. április 20.
  • 6 db tojás
  • 100 g cukorborsó
  • 1 nagy marék rukkola
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 dl tej
  • só, bors
  • 1/2 csokor koriander
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A cukorborsót falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló edényben vagy serpenyőben felhevítjük az olajat, a borsót és a rukkolát néhány percig átforgatjuk rajta. A tojásokat simára keverjük kevés sóval és borssal, hozzáadjuk a tejet, majd a borsós alapra öntjük. Közepes lángon egy percig kevergetjük, majd a sütőbe tesszük, amíg a teteje megpirul, a tojás pedig megszilárdul. Friss korianderzölddel tálaljuk, de ízesíthetjük sajtokkal, olajos magvakkal, vagy néhány csepp tökmagolajjal is.



cukorborsó , koriander , rukkola , tej , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra