Fülöp Zoltán receptje
2020. április 14.Bélszínroló
Hozzávalók:
- 50 dkg bélszín
- 25 dkg kenyér/zsemle
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 g fokhagyma
- 1 db tojás
- 10 g petrezselyemzöld,
- 2 g frissen őrölt fekete bors
- 10 g só
- 5 g Worcester-szósz
- 2 g tabasco
- 25 ml sertészsír
- 250 g liszt
- 5 db tojás
- 250 g panko morzsa
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 dl zöldségalaplé
- 10 g petrezselyemzöld
- 10 g só
- 50 g kristálycukor
- 10-10 dkg forrázott cukorborsó és zöldborsó
- 50 g vaj
Bélszínroló elkészítése: Forró zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Miután kihűlt, ledaráljuk a bélszínnel és az előre beáztatott és kinyomkodott kenyérrel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a tabascót, a Worcester-szószt és a tojást. Jól összedolgozzuk és 50 grammos hengerekre formázzuk. Bepanírozzuk és 160 °C-os bő olajban kisütjük.
Zöldborsófőzelék elkészítése: A felhevített vajon megpároljuk a zöldborsót, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a zöldségalaplevet, a finomra vágott petrezselymet, a sót és a cukrot. Megfőzzük, majd leturmixoljuk és átszűrjük. A forrázott cukor- és zöldborsókat összeforgatjuk a forró vajjal, majd díszítéskent a főzelékkel és az elkészült bélszínrolóval tálaljuk.
zöldborsó , vöröshagyma , fokhagyma , zöldségalaplé , bélszín