Receptek

Burgonyás lángos fokhagymás vászolyi sajtkrémmel és sajttal

Burgonyás lángos fokhagymás vászolyi sajtkrémmel és sajttal

Szulló Szabina receptje

Hozzávalók:

  • 500 g liszt, átszitálva
  • 300 g főtt, áttört burgonya
  • 160 g tejföl
  • 200 g tej
  • 20 g friss élesztő
  • 20 g só
  • 8 g cukor
  • 250 g vászolyi friss sajtkrém
  • 200 g vászolyi félkemény Balaton sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 l kacsazsír a sütéshez
  • snidling aprítva

Elkészítése:
Nagyméretű keverőtálban a liszt közepébe tesszük az élesztőt, a langyos tejet és a cukrot, majd hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a főtt, áttört, langyosra hűlt burgonyát és a sót. Kézzel simára dagasztjuk a tésztát, a tetejét meghintjük liszttel, majd az edényt szorosan lefóliázva hűtőbe tesszük három éjszakára. Ezután a megérett és akár háromszorosára kelt tésztát lisztezett vágódeszkára borítjuk, tetszőleges méretű – akár nagyobb, akár mini – gombócokat formázunk. A gombócokat kissé kilapítjuk, de nem vékonyítjuk el teljesen, mint a klasszikus lángost! Forró kacsazsírban aranybarnára sütjük a nem feltétlenül vékony, hanem inkább vastagabb, pufibb lángosokat. Hagyjuk kissé lecsepegni, és a tetejüket még langyosan kenjük meg fokhagymával ízesített vászolyi sajtkrémmel, majd gazdagon reszeljünk rá vászolyi félkemény Balaton sajtot is. Ne felejtsük el a snidlinget sem!

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.