Receptek

Búzafüves vízitormaleves pisztránggal

Macsinka János receptje

2021. április 21.
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 20 dkg vízitorma
  • 20 dkg búzafű
  • 15 dkg vaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 db füstölt vagy konfitált pisztrángfilé
  • 1 csomó búzacsíra
  • búzafüves olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az apró kockákra vágott burgonyát, felengedjük a zöldségalaplével, majd puhára főzzük.

A vízitormát és a búzafüvet leforrázzuk, jeges vízben visszahűtjük. Apróra összevágva a burgonyás alapunkhoz adjuk, majd vajkockákkal simára turmixoljuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

Mélytányérban tálaljuk, hozzáadjuk betétként a pisztrángfiléket, megszórjuk búzacsírával, és búzafüves olívaolajat csöpögtetünk rá.


vöröshagyma , fokhagyma , burgonya , olívaolaj , zöldségalaplé , vízitorma , búzafű , vaj , pisztrángfilé , búzacsíra , búzafüves olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra