Receptek

Salátaleves tojással

Jahni László receptje

2020. augusztus 2.
  • római saláta
  • zöldségalaplé
  • fehérborecet
  • vaj
  • tojássárgája
  • olívaolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A megtisztított római saláta külső leveleit sós és enyhén cukros vízzel leforrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük.

Ezután a salátát zöldségalaplével krémesre turmixoljuk, sóval és fehérborecettel ízesítjük.

Tálaláskor a kettévágott salátaszívet a vágott felén kevés vajon alaposan megpirítjuk, ezt adjuk levesbetétnek.

A friss tojássárgáját külön kis pohárban adjuk, az asztalnál csúsztatjuk a levesbe, körbe olívaolajat csöpögtetünk.


tojás , római saláta , zöldségalaplé , fehérborecet , vaj , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra