Receptek

Sörözőszendvics

Sörözőszendvics

Frideczky András receptje 4 fő részére

  • HOZZÁVALÓK:
  • 800 g marhanyak
  • 240 g szeletelt bacon

BUCI, SZEZÁMOS MOLNÁRKA

HOZZÁVALÓK:

  • 240 g finomliszt
  • 140 g tej
  • 1 db tojássárgája
  • 12 g friss élesztő
  • 20 g kristálycukor
  • 8 g tengeri só
  • 5 g fekete szezámmag

KENÉSHEZ:

  • 1 db tojássárgája
  • 30 ml tej

BARBECUE-FŰSZERKEVERÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 3 g rozmaring
  • 2 g majoránna
  • 3 g kurkuma
  • 4 g kömény
  • 5 g gyömbér
  • 1 g mustármag
  • 5 g fokhagyma

LILAHAGYMA-SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g lila hagyma
  • 400 g víz
  • 80 g kristálycukor
  • 60 ml ecet (10 %-os)

SZENDVICSSZÓSZ

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g majonéz
  • 50 g mustár
  • 50 g ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 100 g paradicsom
  • 100 g csemegeuborka
  • 200 g kápia paprika

ELKÉSZÍTÉSE:
Tejes kovászt készítünk, és a liszthez adjuk a tojássárgájával együtt, majd sózzuk. Tésztává dagasztjuk, bucizzuk, és letakarva, lisztezett deszkán fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk, újrahajtjuk, ismét cipóvá formázzuk, és újabb fél óráig letakarva pihentetjük. A harmadik pihentetés előtt a cipót négy egyforma részre vágjuk, duplájára kelesztjük, majd duplán kenjük, és megszórjuk a fekete szezámmaggal. 180 °C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A marhahúst lehártyázzuk, sóval és a fűszerkeverékkel befűszerezzük, egy serpenyőben legrillezzük, majd 110 °C-os sütőbe tesszük 8 órára. A kápia paprikákat meggrillezzük, forrón fóliába tekerjük, és miután kihűlt, lehúzzuk a héját. A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, és belekeverjük a finomra vágott fokhagymát. A lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, lesózzuk és 5 percig állni hagyjuk. Ezután jégkockát teszünk rá, és fél óráig pihentetjük, majd a jégkockáról levéve ráöntjük a forró salátaecetet.

A kihűlt húst vékonyra szeleteljük, majd a szalonnával és a kettévágott bucival együtt meggrillezzük. A bucit ezután megkenjük a szendvicsszósszal, ráhalmozzuk a jégsalátát, a szeletelt paradicsomot, a csemegeuborkát, a sült paprikát, a sült húst, a szalonnát és a lilahagyma-salátát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább