Receptek

Tarte

Tarte

Dudás Szabolcs receptje

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 30 g kakaó
  • 40 g mandulaliszt
  • 125 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 2 db tojás
  • csipet só

Elkészítése:
A tojások kivételével minden hozzávalót a hideg, kockákra vágott vajjal morzsásra keverünk, aztán tesszük hozzá a tojást, és jól kidolgozzuk. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük. Utána enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 10 centis köröket szaggatunk, és fél órát hűtjük. A tarte-formákat vékonyan kivajazzuk, a köröket óvatosan beledolgozzuk. Sütés előtt lefagyasztjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

KRÉM

Hozzávalók:

  • 4 db tojássárgája
  • 20 g keményítő
  • 450 ml tej
  • 80 g cukor
  • 60 ml céklalé
  • 100 g Ruby csokoládé

Elkészítése:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel elkeverjük. A felforralt tejet hozzáöntjük, visszatesszük a tűzre, míg besűrűsödik. Hozzákeverjük a cékla levét, majd a Ruby csokoládéval emulziót készítünk. Lehűtjük, habzsákkal a formákba töltjük, és ehető virágokkal díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.