Receptek

Paradicsomlé

Paradicsomlé

HOZZÁVALÓK:

  • 5 kg paradicsom (ez alatt nem érdemes vacakolni vele)
  • kevéske olívaolaj

ESZKÖZÖK:

Vájdling, nagy lábasok, paradicsompasszírozó, tölcsér, merőkanál, szűk nyakú üvegek, celofán (csatos üveghez nem kell!).

ELKÉSZÍTÉSE:

A megmosott paradicsomot kicsumázom, felnégyelem, félóráig főzöm. Átpasszírozom, visszateszem kis lángra, és amikor megint bugyogni kezd, nyakig töltöm az üvegeket (először csak egy-egy merő-kanálnyit, el ne repedjenek).Megy a tetejükre egy kanálka olaj, lehet lezárni, nyomás a dunsztba, kész.

CIFRÁZZAM?

Egy részét érdemes bolondítani pár percig benne főzött petrezselyem- és zellerlevéllel, sóval, pici cukorral, egy-egy kanálnyi őrölt fehér borssal, fahéjjal, gyömbérrel, curryvel. Kóstolgatva ízesítsük: pótolni lehet, kivenni nem! A zöldeket beüvegezés előtt ki lehet halászni, de én inkább beleturmixolom.

FELHASZNÁLÁSA:

A sima lé levesnek és téli ételekhez (káposzta, krumpli, főtt hús stb.) jó, de inni is finom. Akkor ízesítem szükség szerint, amikor kinyitok egyet. A fűszeres, az csak innivaló. Nem szokta megérni a telet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább