Receptek

Klasszikus Rote Grütze

Klasszikus Rote Grütze

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje

HOZZÁVALÓK: 
  • 250 g ribizli
  • 250 g meggy
  • 250 g málna
  • 250 ml feketeribizli-lé
  • 250 ml meggylé
  • 250 ml málnaszirup
  • 75 g kukorica- vagy burgonyakeményítő (először kevés folyadékban feloldva)
  • 1 rúd vanília
ELKÉSZÍTÉSE:

A gyümölcsleveket felforraljuk, hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt és a vanília kikapart belét, majd ismét felforraljuk.Belekeverjük a kimagozott friss gyümölcsöket, ügyelve, hogy ne törjenek össze.Az egészet kompótostálba töltjük, hagyjuk kihűlni, összeérni, megdermedni.Közben többször óvatosan megkeverjük.Vaníliamártással tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.