Receptek

Házi libakrokett lila káposztvával

Házi libakrokett lila káposztvával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db füge
  • 3 db libacomb
  • 1 kg libazsír
  • 10 dkg panko morzsa
  • 2 db tojás
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 l étolaj
  • só, bors
  • 2 dl balzsamecet
  • 3 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db babérlevél
  • 1 tsk római kömény
  • 1 db citromnád
  • 2 db kaffir lime-levél
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 3 szál citromos kakukkfű
  • 1 dl almaecet
  • 4 db bébirépa

ELKÉSZÍTÉSE:
A besózott, beborsozott libacombokat tepsibe tesszük, felöntjük olvasztott libazsírral, majd 90 °C-os sütőben 4-5 óra alatt addig hőkezeljük, amíg a csontokat könnyedén ki nem tudjuk húzni belőle. Amikor lefejtettük a húst, villával pépesítjük, ízesítjük kakukkfűvel, citromhéjjal, ha szükséges, még sózzuk. Tetszőlegesen formázzuk, kihűtjük, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. A lila káposztát vékony csíkokra vágjuk. Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a maradék fűszereket és a vékonyan szeletelt lila káposztát, majd amikor megpuhult, turmixoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.