A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Házi libakrokett lila káposztvával

Tivadar György receptje

2019. november 4.
  • 2 db füge
  • 3 db libacomb
  • 1 kg libazsír
  • 10 dkg panko morzsa
  • 2 db tojás
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 l étolajsó, bors
  • 2 dl balzsamecet
  • 3 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db babérlevél
  • 1 tsk római kömény
  • 1 db citromnád
  • 2 db kaffir lime-levél
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 3 szál citromos kakukkfű
  • 1 dl almaecet
  • 4 db bébirépa
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A besózott, beborsozott libacombokat tepsibe tesszük, felöntjük olvasztott libazsírral, majd 90 °C-os sütőben 4-5 óra alatt addig hőkezeljük, amíg a csontokat könnyedén ki nem tudjuk húzni belőle. Amikor lefejtettük a húst, villával pépesítjük, ízesítjük kakukkfűvel, citromhéjjal, ha szükséges, még sózzuk. Tetszőlegesen formázzuk, kihűtjük, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. A lila káposztát vékony csíkokra vágjuk. Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a maradék fűszereket és a vékonyan szeletelt lila káposztát, majd amikor megpuhult, turmixoljuk.


lila káposzta , füge , libacomb , libazsír , panko morzsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra